2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 28 април , 19:55 ч.
ПЕПЕЛЯШКА
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%88%D0%BA%D0%B0/
TWITTER

ПЕПЕЛЯШКА

от Жул Масне 

Либрето Анри Каин по мотиви от приказката на Шарл Перо

Диригент Бертран дьо Бийи   

Постановка Лоран Пели   

Сценография Барбара де Лимбург

Костюми Лоран Пели   

Осветление Дуейн Шулер

участват:
Джойс ДиДонато (Пепеляшка), Алис Куут (Принцът), Стефани Блайт (Мадам дьо ла Алтиер), Катлийн Ким (Феята), Лоран Наури (Пандолф)

Композиторът Жул Масне нарича операта си „вълшебна приказка“. Френската версия на „Пепеляшка“ ще бъде поставена за първи път в историята на Метрополитън опера под палката на французина Бертран дьо Бийи, от друг французин – Лоран Пели, който освен режисьор е и дизайнер на костюмите. С Пели по проекта работи и белгийската сценографка Барбара де Лимбург – тандемът вече е познат от същото заглавие в няколко други престижни театъра.

Лоран Пели си припомня старата, красива книжка с приказки на Шарл Перо, от която му е четяла неговата баба. Очарованието на илюстрациите се пренася и на сцената, дори по стените публиката вижда изписана историята за самотното, изоставено момиче, което е загубило своята майка. Но Пепеляшка скоро ще облече красива рокля, ще се качи на голяма каляска и ще отиде на бал, за да открие своя Принц.

Голямото блестящо бижу в постановката на Пели е мецосопранът Джойс ДиДонато, за която критиците пишат само хвалебствия след появата й в ролята на Пепеляшка в Барселона, Лондон и Санта Фе. Именно оттам продукцията идва в Ню Йорк, а сред изпълнителите блестят още Алис Куут, Стефани Блайт и Лоран Наури.

Великолепна Джойс ди Донато! Изпълнението й беше омагьосващо.

The New York Times

На снимката: Джойс ДиДонато (Пепеляшка)

 

продължителност: 192 мин. (1 антракт)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Paola Kudacki

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%88%D0%BA%D0%B0/
TWITTER
WordPress Lightbox