2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 20 октомври , 19:55 ч.
21 ноември , 19:55 (повторение) ч.
САМСОН И ДАЛИЛА
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BE%D0%BD-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B0/
TWITTER
НОВА ПРОДУКЦИЯ

САМСОН И ДАЛИЛА

от Камий Сен-Санс

Либрето Фердинанд Лемер
Диригент Сър Марк Елдер
Режисьор Дарко Тресняк
Сценография Александър Додж
Костюми Линда Чо
Осветление Доналд Холдър
Хореография Остин Маккормик

участват:
Роберто Аланя (Самсон), Елина Гаранча (Далила), Лоран Наури (Върховен жрец), Елчин Азизов (Абимелех), Дмитрий Белоселски (Старият юдеин)

Когато мецосопранът Елина Гаранча и тенорът Роберто Аланя обединиха сили на сцената на Мет през 2010 г. в „Кармен“, резултатът беше наелектризиращ. Сега звездното дуо ще се събере отново, и отново в чувствена френска творба, която ръководството на оперния театър избира за тазгодишното откриване на сезона.

„Самсон и Далила“ е единствената от 12-те опери на прочутия френски композитор Камий Сен-Санс, която продължава да се играе по света с голям успех. Библейската приказка за измамната любов и предателството, но и за силата на вярата и жертвоготовността е в основата на либретото на Фердинанд Лемер, който използва текстове от Стария Завет.

Роденият в Сърбия театрален режисьор Дарко Тресняк прави дебюта си в Метрополитън опера, след като работи успешно в Лосанджелиската опера и получава награда „Тони“ през 2014 г. за дебюта си на Бродуей. Постановката му на „Самсон и Далила“ е ярка и съблазнителна, с монументални декори в последното действие, което се развива в храма на филистимците. Сър Марк Елдер е поканен да дирижира първата нова постановка на тази опера за последните 20 години.

Роберто Аланя демонстрира героичен глас като Самсон… Игра с цялото си сърце (Mарк Пулинджър, Bachtrack)

На снимката: Елина Гаранча като Далила и Роберто Аланя като Самсон в „Самсон и Далила“

Снимка: Vincent Peters / Met Opera

продължителност: 3ч 04мин (2 антракта)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Vincent Peters / Met Opera

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BE%D0%BD-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B0/
TWITTER
WordPress Lightbox