Директорът на Международния фестивал в Единбург пристига на Световен театър в София

Фъргюс Линехан е директор на един от най-важните фестивали за изпълнителски изкуства в световен мащаб – Международния фестивал в Единбург. Събитието се провежда в атмосферата на средновековния град всяка година през август. Част от програмата му са сред най-добрите творци и изпълнители в областта на театъра, музиката, операта и танца.

Линехан идва в София специално за да гледа продукцията „Илиада“ на словенския режисьор Йерней Лоренци, вече категорично разпознат като  знаково име за съвременния европейски театър. Само за последните дни представлението „Илиада“ добави още три награди към отличията си. 23-тото издание на Международния театрален фестивал „Контакт“ в Торун, Полша, донесе на спектакъла голямата награда, наградата на критиците и журналистите и наградата за музика. Той бе отличен с голямата награда за режисура и с награда на публиката на Международния театрален фестивал БИТЕФ 2015 в Белград.

Фондация „VIA FEST“ представя „Илиада“ в България в рамките на 24. Международен театрален фестивал „Варненско лято“ и на 10-тото издание на Световен театър в София.

WordPress Video Lightbox Plugin