2017 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 11 юни, 18.30 ч.
АВЕНЮ Q
FACEBOOK
TWITTER
Столичен куклен театър

АВЕНЮ Q

мюзикъл за възрастни

музика и стихове: Робърт Лопес  и Джеф Маркс
либрето: Джеф Уити
по оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс
превод на български:  Любов Костова
превод на песните: Десислава Софранова
постановка  и режисура: Уест Хайлър (САЩ), Петър Кауков 
кастинг: Шели Бътлър (САЩ)
сценография и костюми: Ивайло Николов 
кукли: Ателие на СКТ
тон-режисьор: Данаил Данаилов-Дидо
хореография и художествено осветление: Росен Михайлов
музикален ръководител: Роберта

пиано: Ангел Николов

участват:
Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова Със специалното участие на Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман


16+

Отличеният с три награди „Тони“ бродуейски куклен мюзикъл „Авеню Q“ се пренася за първи път на българска сцена, като за целта е ангажиран опитният в жанра американски режисьор Уест Хайлър, поставял и за знаменития „Цирк дьо Солей“. „Авеню Q“ е забавен спектакъл за възрастни, който не се свени да представя чувствителните теми на днешното време по неочакван начин. С атрактивни кукли, песни и танц мюзикълът разказва историята на Принстън – колежанин, който пристига в Ню Йорк с големи мечти и тънка банкова сметка. Той може да си позволи да наеме квартира единствено на „Авеню Q“. На пръв поглед хубавият бедняшки квартал се оказва населен с всякакви странни образи. Всички те се борят да намерят работа, любовта и, разбира се, да открият вечно изплъзващия се смисъл на живота. В ролята на Гари Колман – бивша знаменитост, която дава апартаменти под наем, се включва младата звезда на българската поп сцена Рафи Бохосян, а музиката се изпълнява на живо от пианиста Ангел Николов.

Мюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum,  Robyn Goodman,  Jeffery Seller, Vineyard Theatre and The New Group.

Постановката на „Авеню Q” в СКТ е лицензирана от MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe).

Столичен куклен театър благодари за подкрепата на Фондация „Америка за България“ и на  Фондация „Арт Офис“. Гостуването на представлението се реализира по Програма за българо-американски обмен в областта на сценичните изкуства.

Цени на билети: 20/ 18/ 15 лв. продължителност: 135 мин. (с антракт)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Гергана Дамянова

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin