fbpx
2023 | Основна програма - Международна селекция Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 23 юли, 19:30 ч. ч.
АДСКА КОМЕДИЯ: ПРИЗНАНИЯТА НА ЕДИН СЕРИЕН УБИЕЦ
FACEBOOK
Програма ИНТЕРМЕЦО| Музикконцепт Виена – Австрия

АДСКА КОМЕДИЯ: ПРИЗНАНИЯТА НА ЕДИН СЕРИЕН УБИЕЦ

с участието на Джон Малкович

Автор и режисьор Михаел Щурмингер

С оркестъра „Виенска академия“, диригент Мартин Хазелбьок

Сопрано Чен Райс

Сопрано Сузане Лангбайн

Музикално-театралният проект „Адска комедия“ събира звезди от световна величина. Неподражаемият филмов и театрален актьор Джон Малкович си партнира със знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн в спектакъл, надникващ дълбоко в противоречията на човешката природа. Той се основава на документалната история за серийния убиец на жени Джак Унтервегер. Осъден на доживотен затвор в Австрия през 1976 г., Унтервегер издава през 1990 г. своята автобиография под заглавието „Чистилище“. Тя го превръща в литературна знаменитост и интелектуалните кръгове на Австрия провеждат успешна кампания за неговото освобождаване. Но не след дълго убийствата продължават…

Джон Малкович влиза в ролята на злодея с талант и престъпни намерения, докато двете сопрано певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди и други  класически композитори. Те отразяват емоционалните състояния на Унтервегер и представят жените в неговия живот – майката, която го е изоставила, и жертвите на маниакалните му състояния. На сцената ги съпровожда оркестърът „Виенска академия“, един от водещите австрийски ансамбли за класическа музика под диригентството на Мартин Хазелбьок.

Със субтитри на български.

 Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години. 

Проектът е подкрепен от Министерство на културата и на Посолството на САЩ в България.

Програма „Интермецо“ се осъществява съвместно от международния музикален фестивал и международния театрален фестивал „Варненско лято“. 

 

Цени на билети: 75/ 70 / 60 / 50 / 45 лв. продължителност: 80 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Nathalie Bauer & Reinhard Winkler_Brucknerhaus

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin