2017 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | от 04 юни, 19.00 ч. до 07 юни, 19.00 ч.
продължителност: 120 мин.
05 юни , 19.00 ч.
БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА
FACEBOOK
TWITTER
Народен театър „Иван Вазов“

БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА

превод от френски език: Снежина Русинова-Здравкова

режисьор: Антон Угринов

сценография и костюми: Никола Тороманов

композитор: Калин Николов

асистент на художника: Андреа Попова

 

участват:
Александра Василева, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов

Две момчета са се сбили и едното остава с два счупени зъба. Това произшествие става повод техните родители да се срещнат с намерението благоприлично и разумно да обсъдят ситуацията. Но тънката повърхност на любезния разговор се пропуква и става все по-трудно да се установи кой е виновен за проявената агресия.

„Богът на касапницата“ е майсторски написана пиеса на френската авторка Ясмина Реза, отличена с престижни награди. Нейните пиеси умело съчетават формата на брилянтна комедия с тънка ирония и внимателно портретиране на парадоксите на съвременните обществени порядки. Героите на тази горчива комедия губят контрол над себе си подобно на излезлия от контрол свят днес. Един силен актьорски спектакъл, в който отекват важни въпроси.

Номинация „Аскеер“ 2017 за водеща женска роля (Александра Василева, Радена Вълканова), за водеща мъжка роля (Владимир Карамазов) и за най-добро представление

Цени на билети: 20/ 18/ 15/ 12 лв. продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Елена Спасова

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin