2007 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 03 юни, 19.30 ч.
ВЕСЕЛИТЕ РАЗПЛЮЕВИ ДНИ
FACEBOOK
TWITTER
ТЕАТЪР “199”

ВЕСЕЛИТЕ РАЗПЛЮЕВИ ДНИ

по А. В. Сухово – Кобилин

сценична версия и постановка: Младен Киселов
сценография: Елена Иванова

участват:
Валентин Танев, Снежина Петрова, Вяра Коларова, Малин Кръстев, Веселин Мезеклиев

Спектакълът е върху пиесите “Сватбата на Кречински”, “Дело” и “Смъртта на Тарелкин” от руския писател и драматург А. В. Сухово-Кобилин, писани в периода 1852 – 1869 г. Трилогията гротескно пресъздава механизмите на корупция в съда и висшата власт от края на 19 в., през чиито перипетии преминава и самият автор, жертва на несправедливо обвинение в убийство на жена си. Героят Разплюев от “Сватбата на Кречински” се превръща в нарицателно за деградацията на руското дворянство от края на 19 в.

Младен Киселов завършва Режисура при именития руски режисьор Анатолий Ефрос, а след завръщането си в България създава някои от най-добрите в съвременния театър постановки. От 15 години работи в САЩ. Понастоящем е професор в университета “Карнеги” в Питсбърг, където преподава Актьорско майсторство и Режисура.

Маяковски казва, че сцената не е огледало, а увеличително стъкло. Ако това е така, тогава сцената на Сухово-Кобилин е идеалният образец на граждански ангажираната Сцена.
Младен Киселов, режисьор

Сценичното действие е дирижирано като по ноти с премерената режисура на Младен Киселов… Играта на актьорите е омагьосваща.
Светла Бенева, сп. “Лидер”

Номинации “Икар” 2006 на САБ за главна мъжка роля на Валентин Танев, поддържаща мъжка роля на Веселин Мезеклиев
“Аскеер” 2006 за водеща мъжка роля на Валентин Танев, за поддържаща мъжка роля на Малин Кръстев, за поддържаща женска роля на Вяра Коларова, за режисура и за най-добро представление
Награда “Икар” 2006 на САБ за поддържаща мъжка роля на Малин Кръстев

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin