2017 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | от 05 юни, 17.30-18.30 ч. до 08 юни, 17.30-18.30 ч.
ГОЛЕМ
FACEBOOK
TWITTER
Анна Данкова

ГОЛЕМ

идея и режисура: Анна Данкова

сценография: Станимир Генов

костюми: Леда Екимова

звук: trohi

с  драматургичното съдействие на ghostdog

Продуцент: „Култура аними“ и ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс

участват:
Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова

Те са безлични, инертни, аморфни. Плъзгат се по повърхността на материята, наслаждават й се, поглъщат я и тя ги поглъща. Играят помежду си, докато играта не стане опасна – границата между инфантилно удоволствие и хищна агресия е съвсем тънка. Те дъвчат – непрекъснато и все по-лакомо, плюят и отново дъвчат. Има ли изход от омагьосания кръг на консумацията?

Далечна отправна точка на този движенчески пърформанс е древният еврейски мит за героя Голем – неодушевено създание, на което човек вдъхва живот като изписва магически думи върху хартия и ги поставя в устата му. Същество без собствена воля, обречено покорно да върши всичко, което му се повели. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за средство на театралното търсене. Дъвката е овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене тя се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като псевдосбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Вечният блян по рай като цикъл на „пустота – консумиране – замърсяване“.

Представление на едни от най-интересните изпълнителки в съвременния танц и пърформанс в България под режисурата на непредсказуемата Анна Данкова.

Номинация за наградата „ИКАР“ 2017 за дебют

 

Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. и от Министерство на културата.

logo_programa_2_cveten_bg   logo_MinKulturata

С подкрепата на „Алпи“ООД и „LandMark”Ltd

Цени на билети: 8, 6 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Боряна Пандова

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin