fbpx
2016 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 07 юни, 18.30 - 19.40 ч.
ДИСОНАНС ЗА ДВАМА АРТИСТИ
FACEBOOK
Компания „Паник Бутон Театър” и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс (НДК)

ДИСОНАНС ЗА ДВАМА АРТИСТИ

режисьор: Василена Радева
художник: Радостина Тодорова
музика: Емилиан Гацов – Елби
продукционен мениджър: Розалина Лъскова и „Шар Жар“
консултант движение: Петя Мукова
участват: Богдана Котарева и Нейтън Купър

Един чужденец опитва да се изрази на чужд за него език пред непозната публика. Една загадъчна, вечно трансформираща се, жена му „лази по нервите“… Героите в тази написана от самите актьори пиеса са в търсене на „Кой съм аз? и „Какво движи света?“. В действията си те са водени (или стопирани) от чувство за вина, загуба, паника. „Дисонанс за двама артисти“ се случва като спектакъл-споделяне. Забъркан е от фрагменти сънища, детски спомени и артистични обсесии. В него американският артист Нейтън Купър проучва себе си в една нова реалност – пребиваването в България като баща, съпруг и свободен артист. А българската актриса Богдана Котарева диалогизира с неговите преживявания, привнасяйки своя контекст на артист, учил и работил във Франция, който се е завърнал в родината и се опитва отново да обозре и да се впише в реалиите на тукашното театрално битие. Автобиографичният елемент в представлението е нюансиран по атрактивен начин чрез средствата на танца, обектния театър, импровизацията. Красивият визуален разказ е вдъхновен от идеята за гъвкавата условност, материя и среда в сънищата.

„Дисонанс за двама артисти“ е дебютен спектакъл на „Паник Бутон Театър” – новосформираната театрална компания на успешния млад български режисьор Василена Радева и установения в България американски актьор Нейтън Купър. За своята работа Василена Радева е отличавана с наградата ИКАР 2010 на САБ за най-добър спектакъл („Нордост“), с награда „Стоян Камбарев“ 2011 за полет в изкуството и с АСКЕЕР 2010 за изгряваща звезда.

Със субтитри на английски език.

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г. и иницииран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на театъра, администрирана от Фондация „Арт Офис”. С подкрепата на АртФотоФонд на Zdravko Yonchev Photography.

1_Panic button Logo 4eren-1 5_ABF_Logo_America 7_Art_Office_Logo6_Logo_Izkustvo_v_dvijenieI  8_Шар-Жар-black9_Zdravko-Yonchev-Photography_ArtFotoFond_Logo 10_BNT_logo_antena_2008

Цени на билети: 10 лв.; 8 лв. за учащи и пенсионери

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Здравко Йончев

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin