2017 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Сцена филиал | от 04 юни, 19.00 ч. до 07 юни, 19.00 ч.
продължителност: 90 мин.
ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД
FACEBOOK
TWITTER
Театър „Катона Йожеф“/ Асоциация Maszk (Сегед) / FÜGE / Продуцентска къща „Оrlai“ – Будапеща, Унгария

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД

режисьор: Виктор Бодо

драматург: Юли Роберт

асистент: Жужи Сакач

сценография: Тамаш Керестеш

графичен дизайн: Гергьо Над

експерт психолог: Д-р Жолт Залка

специални благодарности на Нора Юхас, Арпад Какони, Йожеф Салаи, Давид Сарваш

 

 

участват:
моноспектакъл на Тамаш Керестеш


 

Виртуозен моноспектакъл с режисьор носителя на Европейската театрална награда „Нови театрални реалности“ 2016

Театралните превъплъщения на необичайната повест „Дневникът на един луд“ от Н. В. Гогол изискват виртуозни актьори. Този път под кожата на чиновника Попришчин, който постепенно загубва разсъдък, навлиза Тамаш Керестеш. Не за първи път той има водеща роля в представление на един от най-ярките режисьори на съвременния унгарски театър – Виктор Бодо. Неговото постановка по „Процесът“ на Кафка през 2005 г. му донася първия голям международен успех, благодарение и на оригиналната игра на Керестеш. В „Дневникът на един луд“ актьорът е и художник на сценографията. В нея се долавят влияния от стила на Ван Гог с характерната за него деформираща пространството перспектива. Тя отразява изкривеното съзнание и загубата на връзка с реалността на героя, подсилени и от необикновената звукова среда, която актьорът създава на живо. Ние ли сме луди или светът около нас съвсем е полудял? Колкото и странен, този въпрос, повдигнат от Гогол през далечната 1834 г., изглежда днес все по-актуален.

Режисьорът Виктор Бодо работи между Унгария, Австрия и Германия и е носител на много награди, сред които е и престижната Европейската театрална награда „Нови театрални реалности“ 2016.

„Вълнуващ, безжалостен, сърцераздирателен и комичен спектакъл. Висша школа на актьорското майсторство.“  Art7.hu Művészeti Portál

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Унгарския културен институт към Посолството на Унгария в София.

ПОСОЛСТВО_2016 logo_INT_64

Цени на билети: 15/ 12/ 10 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Attila Takács

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin