2009 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Сцена филиал | от 12 юни, 19.30 ч. до 15 юни, 19.30 ч.
ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД
FACEBOOK
TWITTER
ДОЙЧЕС ТЕАТЪР – БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД

автор: Н.В. Гогол

режисьор: Хана Рудолф

сценография: Марайле Кретек

костюми: Жералдин Арнолд

музика: Якоб Суске

драматург: Фелиситас Цюрхер

дизайн осветление: Хенрике Елмигер

участват:
Моноспектакъл на Самуел Финци

Хана Рудолф учи Актьорско майсторство в студио „Frese“ в Хамбург, а след това и при Лиц Кемп в Ню Йорк. След редица театрални и телевизионни проекти, Рудолф записва и Театрална режисура в Хамбургския университет. През 2005 г. получава наградата за млади режисьори Doctores Völschau. Поставя в Кил, в Дойчес театър – Берлин, в градски театър Майнц и др. Режисира „Дневникът на един луд“ за сцена „Кутия“ на Дойчес театър /DT Box/ за сезона 2007/ 2008. Постановката е моноспектакъл на ексравагантния актьор от български произход Самуел Финци. След кратко следване в НАТФИЗ, в началото на 90-те Финци започва да играе предимно в Германия. Там той добива голяма известност и признание с работата си с режисьора Димитър Гочев. Участва и в редица български и немски филмови продукции. Работил е режисьори като Робърт Уилсън, Михаел Талхаймер, Иван Панталеев и др. През сезон 2006/ 2007 Самуел Финци става част от състава на един от водещите театри в Германия – Дойчес театър. „Дневникът на един луд” е първият му моноспектакъл. Със забележителен комедиен талант Финци изпълнява в стакато от срички, думи, звуци и жестове ролята на гротескния и трагичен персонаж на Гогол, който потъва в абсурден въображаем свят.
„Великолепно жестови монолог, в който засилващото се умствено разстройство на разказвача служи единствено да подчертае актьорския процес… Моноспектакъл на ненаситно театрално чудовище на почти празна сцена. Финци създава ексцентрични интерпретации на всички етапи на умопомрачението – от крайното твърдоглавие, през болка и страх, породени от злобен и объркващ йерархичен свят, до триумфа на мегаломанията.”
„Берлинер цайтунг”

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin