2017 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | от 07 юни, 18.30 ч. до 10 юни, 18.30 ч.
продължителност: 90 мин.
08 юни , 18.30 ч.
ЕКВУС
FACEBOOK
TWITTER
Младежки театър

ЕКВУС

от Питър Шафър

превод: проф. Здравко Митков
режисьор: Стайко Мурджев
сценография и костюми: Елица Георгиева
авторска музика: Петър Дундаков
хореография: Станислав Генадиев

 

участват:
Малин Кръстев, Севар Иванов, Станка Калчева, Светослав Добрев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Петър Дочев, Ярослава Павлова, Александър Хаджиангелов, Николай Луканов, Юлиян Петров, както и студенти от НАТФИЗ „Кр. Сарафов

Д-р Мартин Дайзърт е психиатър, изправен пред сложен случай. Негов пациент се оказва 17-годишният Алън Странг, който ослепява шест жребеца, за които се е грижел по особено жесток начин. Действието се разгръща като детективска история, в която психиатърът се опитва да разбере причините за постъпката на детето, изолирало се от околния свят. Тя поставя под въпрос и собствените му вярвания за смисъла и целта на професията му – за какъв свят той подготвя и подлага на терапия младежите, които се обръщат към него за помощ?

„Еквус“ е от най-награждаваните, поставяни и филмирани пиеси на Питър Шафър, който се нарежда сред емблематичните автори на англоезичната драматургия от последните десетилетия на 20 в. Той е познат и с прочутата драма „Амадеус“ (1979), по която Милош Форман прави знаменития си едноименен филм, отличен с 8 награди „Оскар“. Сложните психологически роли на д-р Дайзърт и Алън са привличали световни актьори като Антъни Хопкинс, Ричард Бъртън, Даниел Радклиф и др. 36 години след постановката на Гриша Островски и отново в Младежкия театър, младият режисьор Стайко Мурджев прави нов поетичен и осъвременен прочит на „Еквус“.

Номинация за наградата „Аскеер“ 2017 за поддържаща женска роля (Станка Калчева), за музика, за режисура и за най-добро представление

Logo_MLT-(2)

Logo_Na-tamno

Logo_webdesign_color

Цени на билети: 18/ 15/ 12/ 10 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Гергана Дамянова

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin