fbpx
2023 | Паралелна програма Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 02 юни, 20:30 ч.
ЗА ЛЮБОВТА
FACEBOOK
Арт Билет

ЗА ЛЮБОВТА

По драматургични текстове на Яна Борисова

Режисьор: Димитър Коцев – Шошо

Сценография: Елис Вели

Музика: Милен Кукошаров

Продуцент: Арт Билет

С участието на актьорите Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Дарин Ангелов и музикантите Милен Кукошаров и Велислав Стоянов

„За любовта…“ е театрално-музикално преживяване, което събира на една сцена актьори с различни интерпретации на познати и нови текстове на Яна Борисова, един от най-известните и успешни български драматурзи. Те се представят в съчетание с музиката на Йосиф Цанков в изпълнение на Милен Кукошаров и Велислав Стоянов.

Спектакълът прозвучава като нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата. Героите на Яна Борисова говорят свободно за своите чувства и ни въвеждат в своя налуден, объркан и хаотичен любовен живот и в разсъжденията им за него.

Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното!
Яна Борисова

Събитието се осъществява с подкрепата на програма „Достъп“ на Фондация „Арт Офис“, финансирана от Национален фонд „Култура“.

Цени на билети: 30 лв. продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin