2019 | Програма Интермецо Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 08 юни, 20:30 ч.
ЛОДКАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ
FACEBOOK
TWITTER
Франсоа Рюлан Трио & хор Големите български гласове

ЛОДКАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ

Кино-концерт по филма “La Belle  Nivernaise” на Жан Епщайн (1923)

 

Франсоа Рюлан Трио (Франция),
Франсоа Рюлан (пиано, композитор),
Франсоа Корнолу (саксофон, композитор),
Бруно Шевийон (контрабас)

с участието на хор Големите български гласове

диригент Илия Михайлов

Спектакълът „Лодката на влюбените“ е неочаквана комбинация между ням филм на големия режисьор в историята на европейското кино Жан Епщайн, хора „Големите български  гласове“ с диригент Илия Михайлов и триото на френския джаз пианист Франсoа Рюлан. Представян с голям успех в Италия, Франция и България, той получава възторжени отзиви, определящи го като „събитие от европейски мащаб, истинска симбиоза между импресионистичното кино и музиката на Източните Балкани“.

Този кино концерт е замислен като поредица от музикални картини, които се развиват на фона на образите от филма, като ги коментират или допълват. Магическата сила на българските гласове по уникален начин се съчетава с оригиналните композиции на  музикантите от джаз триото. Така се достига до въздействащ диалог между европейския джаз и неговата импровизационна стихия с неподвластната на времето музика на фолклорните песни.

Разнообразната  музикална чувствителност създава нов и рядък звук и става неочакван съавтор на кино разказа.

Илия Михайлов ръководи хора „Големите български гласове“ от 1999 г.  Завършилият престижното училище Джулиард скул в Ню Йорк, Асоциирания борд на Кралските музикални училища в Лондон и Лозанската консерватория диригент отвежда хора до световно признание. През 2010 година европейската музикална телевизия МEZZO му посвещава едночасов филм, който предизвиква голям интерес. Наред с участия на най-престижните музикални фестивали по света, хорът „Големите български гласове“ е отново във Варна с този оригинален филм-концерт съвместно с френското джаз трио Франсоа Рюлан.

Към билети онлайн: тук

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Цени на билети: 35, 30, 20, 15 лв. (30, 25, 15, 10 лв. за учащи и пенсионери) продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Виктор Троянов

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin