fbpx
2016 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 06 юни, 22.00 - 22.35 ч.
МОНОЛОГ
FACEBOOK
TWITTER
ТАНЦОВА КОМПАНИЯ „МАНИФЕСТ“

МОНОЛОГ

концепция, хореография, сценография, костюми и осветление: Светлин Велчев
артистичен консултант: Барбара Крулик
технически асистент: Ясен Георгиев
звук: Random Inc
изпълнители: Станислав Генадиев и Виолета Витанова

„Монолог“ е танцово представление-инсталация, в което публиката става свидетел на работния процес на двамата изпълнители – конструктори на строителен обект. Те изолират един стар и болен свят, за да изградят нова, паралелна реалност, в която могат да бъдат създатели на своя път, на самите себе си, свят, в който могат да се срещнат открито един друг.

„Монолог“ продължава текущите изследвания на установения в Холандия български хореограф Светлин Велчев за значението и силата на движението, вдъхновено от идеята за противоречието като основна характеристика на реалността. Тук той си сътрудничи с едни от най-изявените и интересни съвременни танцови артисти на българската сцена – Виолета Витанова и Станислав Генадиев.

Продукцията е реализирана в рамките на проекта „Тризависим“ 2016 на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към САБ, финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. и Министерство на културата. Проектът се осъществява от Културна фондация „А25“ и се реализира в рамките на резидентската програма на Център за съвременен танц Derida Dance Center.

Цени на билети: 10 лв.; 8 лв. за учащи и пенсионери; Цена общо с Дзен игра: 15/12 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Марица Колчева

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin