fbpx
2006 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 02 юни, 20.00 ч.
ПЕНСИОНЕР ПО ВЪЗРАСТ
FACEBOOK
“УРСУЛА МАРТИНЕС” – ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

ПЕНСИОНЕР ПО ВЪЗРАСТ

сценарий: Урсула Мартинес и Марк Уайтло
режисьор: Марк Уайтло

участват:
Урсула Мартинес и Ийв Пиърс

Урсула Мартинес създава соло и екипни продукции от разнообразни жанрове: театрални спектакли, театър на средата, инсталация, кабаре, нощен клуб, кино и телевизизия. Работи с водещи експериментални театрални компании, включително и Duckie, към които е асоцииран артист. Съчетавайки опита си от експерименталния театър и кабарето, заедно с Марк Уайтло създава първото си самостоятелно театрално шоу “Семейна разходка” (1998), в което участва заедно с родителите си. Спектакълът е представен с голям успех на фестивала в Единбург. Не след дълго се появява и неговото продължение – “Перчене” (2000), в което комбинира елементи от кабаре видео и стриптийз, заигравайки се се представите за образ и идентичност, реалност и спектакъл.

“Пенсионер по възраст” е последна част от тази оригинална и предизвикателна автобиографична трилогия. Тук Мартинес – сама, без деца, стремително приближаваща 40-те, се измъчва от въпроси за остаряването. Дали ще се превърне в мъдра и уважавана възрастна дама, или пък в досадна старица, която не спира да говори за славните си дни на актриса? Включвайки автентични интервюта с възрастни хора, Урсула Мартинес създава майсторско шоу между спектакъла и изповедта.

Този спектакъл е не само изпълнен с много топлота и духовитост, но е и поучителен.
в-к “Гардиън”

Представлението гъвкаво съчетава живо изпълнение, базирано върху пряк контакт с публиката, и видеопрожекции. С характерната за тази изпълнителка откровеност, незачитаща никакви охранителни граници и предели, то шокиращо натрапва и след това ведро-игрово успокоява паническия страх на човека от остаряването.
Камелия Николова, сп. “Homo Ludens”

със симултанен превод на български

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin