2009 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | от 07 юли, 21.15 ч. до 10 юли, 21.15 ч.
ПЕПЕРУДИТЕ СА ВСЪЩНОСТ ИЗТРЕБИТЕЛИ
FACEBOOK
TWITTER
СДРУЖЕНИЕ „ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ”

ПЕПЕРУДИТЕ СА ВСЪЩНОСТ ИЗТРЕБИТЕЛИ

от Светозар Георгиев
постановка: Ирина Дочева
сценограф: Тони Кондев
дизайнер: Мария Минкова
пластика и акробатика: Ивайло Димитров и Леонсия Докузова
ударни и перкусии: Александър Даниел–Санди

участват:
Ирина Дочева, Александър Даниел–Санди

Ирина Дочева завърша Актьорско майсторство за куклен театър, но професионалният й път е свързан с мултижанрови независими проекти. Участвала е в уъркшопи с Рене Полеш, Изабел Шад, Янел Плюме. Тя е един от учредителите на артистичната организация „По действителен случай”.
„Пеперудите са всъщност изтребители” е нейният категоричен дебют като постановчик и изпълнител, реализиран в сътрудничество с музиканта Александър Даниел. Между моноспектакъла и концерта, представлението е концентрат от силна поезия и неподправена емоция, поднесени с много хумор. „Елегантната раздяла в девет стъпки“ (подзаглавие на спектакъла) разказва за състоянията след края на една връзка, за края на любовта, за последствията и опустошенията от него. Спектакълът се заиграва с темата като с популярен лайтмотив и създава въздействаща и полифонична театрална мелодия, с музикални изпълнения на живо, акробатика и слам стихове.
„… a аз от вчера съм свръхзвукова. Стартирам ниско, завивам рязко, прекалено бърза съм за теб, зайо. Смея се след теб и пея след теб, пия и пуша след теб.”
из пиесата

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin