fbpx
2016 | Шоукейс Клуб „Ментол” | 08 юни, 22.30 - 23.00 ч.
ПОСЕЩЕНИЕТО
FACEBOOK
TWITTER
НАОКО МАЕШИБА (ЯПОНИЯ / САЩ) и ВЕНЕЛИН ШУРЕЛОВ (БЪЛГАРИЯ)

ПОСЕЩЕНИЕТО

концепция: Наоко Маешиба & Венелин Шурелов
танц: Наоко Маешиба
дизайн на средата: Венелин Шурелов
дизайн на костюма: Елица Георгиева

„Посещението“ е танцово соло за потънала в отчуждение жена, която след дълго отсъствие се появява на добре познато място насред плажа. Колкото повече нараства желанието й да разкрие своята памет, толкова повече се засилва и усещането й за изолация. Миналото я преследва през различни метаморфози, в капана на едно гранично пространство, изпълнено със страх и объркване.

Представлението възниква в сътрудничество между японско-американската танцова изпълнителка и хореографка Наоко Маешиба и българския визуален артисти и сценограф Венелин Шурелов. То е следствие от престоя като гост-лектор на Шурелов в Университета Таусън, където Наоко Маешиба е директор на магистърска програма по театрални изкуства.

Наоко Маешиба е танцьор, хореограф и режисьор. Тя е родена в Кобе, Япония. Образованието й преминава през литература, лингвистична антропология, танц и театър. Днес тя фокусира работата си върху разкриване на скрити състояния на тялото посредством контакта му със заобикалящата го среда. Тя внимателно обмисля и подготвя пространството в измеренията му на скулптура, звук и визия. През 2002 г. основава творческия колектив-лаборатория Kibism. Нейни солови и ансамблови представления са показвани в традиционни и нетрадиционни пространства в Северна Америка, Европа и Япония.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Пол Емерсън / Дейвид Пелтън

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin