fbpx
2023 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 01 юни, 19:00 ч.
ПРЕДСТАВЛЕНИЕ И ПОЛОВИНА
FACEBOOK
Театър „Българска армия“

ПРЕДСТАВЛЕНИЕ И ПОЛОВИНА

Сценарий и режисура: Стоян Радев
Сценография и костюми: Нина Пашова
Хореография: Теодора Попова
Музикален съпровод: Михаил Шишков
Вокален педагог: Христо Сарафов
Музикален консултант: Дони – Добрин Векилов
Участват: Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Гергана Данданова, Гергана Плетньова, Евелин Костова, Елена Райнова, Ели Колева, Лара Златарева, Луизабел Николова, Меглена Караламбова, Мимоза Базова, Пламена Гетова, Радосвета Василева, Стефка Янорова, Михаил Шишков

Музикално-театралният спектакъл „Представление и половина“ е по текстове на действащите лица – всички четиринайсет актриси от трупата на театъра „Българска армия“. Заглавието е намигване към легендарния филм на италианския режисьор Федерико Фелини „Осем и половина“, в който живот и кино, фикция и реалност се преплитат в едно. Стоян Радев иска да отбележи 60-годишнината от излизането на филма с представление за безкрайната игра на отражение между театъра и живота.

След края на поредното представление актрисите остават в театъра. Те не искат да напускат сцената и на нея нахлува техният живот. Представлението ни разхожда из техни преживявания и размисли. Те отвеждат в свят, наречен „реалност“, както и в онази половина, наречена душа, талант и вдъхновение.

„Представление и половина“ се случва като празнична церемония, в която актрисите разказват лични истории, забавни анекдоти, танцуват и пеят известни музикални хитове,   за да ни накара да възприемем по различен начин както сцената, така и живота и връзката между тях.

Цени на билети: 40, 35, 30 лв. / 25 лв. (за учащи и пенсионери) продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Борис Урумов

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin