fbpx
2023 | Основна програма - Международна селекция Площад Независимост | 01 юни, 21:30 ч.
ПЪНК ШОУ ПРОПАН
FACEBOOK
МанстерВил & Blackout Paradox – Чехия

ПЪНК ШОУ ПРОПАН

Автор и режисьор: Войта Штулц

Хореография: Войта Штулц, Иржи Н. Йелинек, формация Blackout Paradox

Музика: Различни артисти

Звуков инженер: Петр Рахман

Драматургия: Михаела Храдека

Сценичен дизайн: Войта Штулц

Костюми: Сандра Бризеова, Мирослав Зах

Светлинен дизайн: Линда Ломозова

„Пънк Шоу Пропан“ е зрелищен цирков спектакъл – копродуция на чешките трупите Манстервил и  Blackout Paradox.

Уличното шоу разказва абсурдната история за eдин отегчен и уморен куриер и един много необичаен пакет, който той носи. Шоуто демонстрира най-различни нови циркови дисциплини, акробатика и жонглиране, придружени от ударна музика и зашеметяващи пиротехнически ефекти. В центъра на представлението е огромно двойно въртящо се колело МанстерУийл.

МанстерВил

Артистите от чешката компания за уличен театър „МанстерВил“ са създатели на пътуващ огнен тематичен парк, наречен „Цирк Пропан Пънк“. Основната му атракция е гигантското двойно колело МанстерУийл.

„МанстерВил“ предлагат перфектно цирково изживяване. Те създават интерактивна галерия и среда за арт изяви, като автор на концепцията и отделните обекти е Войтек Штулц.  Той изобретява оригиналния стил на компанията – пропан-пънк, който се отразява върху всички компоненти в спектаклите на МанстерВил.

Blackout Paradox

“Blackout Paradox” е артистична компания, основана от Михаел Бартизал и Михаела Храдечка през 2017 г. Групата се фокусира върху уличното изкуство с елементи на физическия театър, танц и акробатика.

Спектакълът е подходящ за възрастна и детска публика, без езикова бариера.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Чехия, Национален план за възстановяване и Европейския съюз. Гостуването на спектакъла се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“ и на Чешки център София.

logo_chech_kult_min_1

logo_chech_npologo_chech_nextgenNFK LOGO in PNG small

 

logo_chech_centar

продължителност: 45 мин.

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin