fbpx
2006 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 05 юни, 18.00 ч.
репетиция.ХАМЛЕТ
FACEBOOK
TWITTER
“КОМПАНЯ ДОС АТОРЕС” – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛИЯ

репетиция.ХАМЛЕТ

автор: по “Хамлет” от Уилям Шекспир

режисьор: Енрике Диас
сценография: Сезар Аугосту и Маркус Шавес
oсветление: Манеку Куиндере
костюми: Марселу Олинту
музика: Лукас Марсиер, Родригу Марсал, Фелипе Роша
пластика: Андреа Жабор
изпълнителни продуценти: Жанайна Песоа, “Сия дос аторес”
продуценти: Компаня дос аторес и Кокарача продусоес артистикас

участват:
Бел Гарсия, Сезар Аугусту, Емилио де Мело, Фелипе Роша, Малу Гали и Марселу Олинту

Основана през 1988 г., бразилската трупа “Компаня дос аторес” (“Компания на актьорите”) днес е сред най-оригиналните професионални трупи в Рио де Жанейро. През годините компанията развива свой уникален театрален стил като експериментира с различни актьорски техники, съчетавайки ги с елементи от традициите на бразилската култура.

Енрике Диас е сред основателите на “Cia dos Atores”. Актьор и режисьор, той е носител на национални награди и е асоцииран артист към Ferme du Buisson, Scene Nationale de Marne la Vallee – Франция. “репетиция. Хамлет” е най-новата му продукция, с която участва на престижни международни фестивали и сцени в Москва, Париж, Ню Йорк и Берлин.

От една страна, актьорска трупа поставя “Хамлет”, а, от друга, героят Хамлет поставя пиеса в самата пиеса. Е. Диас се заиграва с различните нива на театралност в Шекспировата трагедия с характерните си похвати – кинематографични отзвуци, съноподобен ход на действието, в който се въвличат предмети от ежедневието и обичайните им функции се трансформират по най-разнообразни начини. Търсенето на нови форми преминава през жив хумор и проблемите на съвременния свят. Между магията и присмеха, спектакълът проследява сриването на Хамлет, като не оставя зрителите и за миг спокойни. .

В този театрален шедьовър влагаме духа, който ни е водил през седемнайсетте години на нашето съществуване, превръщайки Шекспир в наш съвременник и партньор в играта. Със спектакъла утвърждаваме силата на театъра – едновременно място за размисъл и забавление, за висока драма и свободна игра, за нова и директна провокация към чувствителността на зрителя.
Енрике Диас, режисьор

“Репетиция. Хамлет” зашеметява с енергията на сценичната интерпретация и с новите идеи които открива в класическата пиеса.
Сп. Bravo

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin