fbpx
2005 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 06 юни, 20.30 ч.
07 юни , 19.30 ч.
РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША
FACEBOOK
ТЕАТЪР 199

РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША

по Оскар Уайлд

сценична версия и постановка: Мариус Куркински
сценография: Петя Стойкова

участват:
Владимир Карамазов, Ана Пападопулу, Радена Вълканова, Велислав Павлов

Мариус Куркински дебютира в началото на 90-те с поредица от моноспектакли, които му донасят няколко награди и изключителна популярност. “Театрален феномен” е най-често срещаното определение на театралните критици за уникалното му актьорско присъствие. Паралелно с моноспектаклите работи и като режисьор. “Рибарят и неговата душа” е трети негов режисьорски спектакъл, попаднал в официалната селекция на фестивала. За ролята на Магьосницата, Радена Вълканова е номинирана за наградата за второстепенна женска роля на САБ.

.. Рибарят е всеки човек, който е на своето място, в своята лодка, в своето море… Точен образ на сегашния човек, който поглъща живота си – поглъща всички чувства и потребности, но душата му никога не е с него… Възможно ли е човек да общува с душата си? Достойни ли сме да говорим с нея? Били ли сме някога заедно?
Мариус Куркински

Спектакълът продължава една театрална приказка, към която този режисьор често се връща – за самотата и любовта, за самотата, доведена от любовта…. с актьори, с удоволствие посветили се в необикновения му свят.
Юрий Дачев, селекционер

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin