2009 | Основна програма - Международна селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | от 01 юли, 18.00 ч. до 04 юли, 18.00 ч.
СОЛ
FACEBOOK
TWITTER
ОДИН ТЕАТЪР – ХОЛСТЕБРО, ДАНИЯ

СОЛ

по разказа „Писмо до вятъра“ от романа на Антонио Табуки „Става късно, все по-късно“
сценична адаптация и режисура: Еуженио Барба
сценография: Антонела Диана и Один Театър
костюми: Один Театър
светлинен дизайнер: Яспер Конгсхауг
графики: Марко Донати
драматург:  Нандо Тавиани
асистент режисьор: Раул Яйза музика: Ян Ферслев

участват:
Роберта Карери, Ян Ферслев

Еуженио Барба е признат за една от най-значимите фигури в театъра на ХХ в. До днес той продължава да създава представления с трупата на основания от него в Холстебро «Один театър». Изследванията му върху изкуството на актьора продължават в Международно училище за Театрална антропология. Еуженио Барба е почетен доктор на редица университети по света, носител е на едни от най-престижните световни театрални награди, сред които Наградата на Датската академия, Наградата на театралните критици от Мексико, Наградата Диего Фабрици, Международната награда Пирандело, и наградата Sonning на Университета в Копенхаген.
Одисея в женски род. Пътешествие на една жена из средиземноморските острови в търсене на своя безследно изчезнал любим. И танц с един призрак, който ще я доближи до осъзнаване на отсъствието. В „Сол” Барба продължава да изследва зоната на паметта в пътуване из спомените. В него първо настъпва объркване между емоциите от миналото и тези от настоящето, докато «вече престанат да принадлежат към това, което сме били, вече не са чувство, а плът и кръв. Интегрална част от това, което сме и което ще бъдем», пише режисьорът. Актрисата Роберта Карери придава на думите на писателя Антонио Табуки глас и жест в съпровод на музика от мандолина от XIX век в изпълнение на Ян Ферслев.
„Ние пътуваме и из нашите спомени. Някои от тях се превръщат в обширни пейзажи. Понякога потъваме в тях.” Еуженио Барба
„Один“ Театър благодари на Томас Бредсдорф, Кнуд Ерик Кнудсен, Рафаеле Дойон, Кай Кок и Натан Майстер.
Копродукция с Fondazione Pontedera Teatro и Nordisk Teaterlaboratorium, септември, 2002 г.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin