2017 | Основна програма - Международна селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | от 04 юни, 21.15 ч. до 07 юни, 21.15 ч.
продължителност: 145 мин.
СОФТМАШИНА: РИАНТО & СУРДЖИТ
FACEBOOK
TWITTER
Чой Ка Фаи – Сингапур / Германия

СОФТМАШИНА: РИАНТО & СУРДЖИТ

концепция, режисура, изпълнение и документален материал Чой Ка Фаи

драматург Танг Фу Куен

звуков дизайн Зулкифле Махмод

светлинен дизайн Анди Лим (StageLIVE)

изпълнение и хореография Рианто и Сурджит

 


На английски и индонезийски език със субтитри на български.

Виртуозни физически техники между традиция и съвременност.

Чой Ка Фаи създава „Софтмашина“ като експедиция из историята, настоящето и визиите за бъдеще на танца в Азия. Част от проекта е серия от документални танцови представления – сценични портрети на хореографи от различни азиатски култури.

Рианто е от Индонезия. От ранна възраст той се специализира в традиционния еротичен танц ленгер. В спектакъла се занимава с отношенията между традиция и съвременност,   между представите за мъжко и женско, между културата в града и селските общности.

Сурджит е танцьор от Манипур, Индия. Той обсъжда с Чой Ка Фаи как се създава спектакъл, предназначен за европейска публика, и заедно размишляват върху творческия подход, влиянието на пазара на изкуствата, маркетинговите стратегии и културните стереотипи.

Чой Ка Фаи е артист, автор на представления и дизайнер от Сингапур. Той завършва “Design Interaction“ в Кралския колеж по изкуства в Лондон, а в периода 2014/5 г. е резидент в центъра по изкуства „Бетаниен“ в Берлин. Движещ интерес в неговата работа е вникването в спомените, складирани в човешкото тяло, и в силите, определящи неговата  изразност. Негови работи са представяни на престижни сцени като Садлърс Уелс в Лондон и на фестивали от ранга на  Импулстанц във Виена, „Танц през август“ в Берлин, БИТЕФ в Белград и др.

„Ка Фаи изследва и разширява границите на хореографията към документалното. Една новаторска и дръзка продукция, която разсъждава върху танца и живота като неразривно свързани.“  FiveLineAsia, Сингапур

Проектът „Софтмашина“ е създаден по поръчка на Esplanade – Theatre on the Bay, Сингапур за танцовия фестивал  da:ns festival 2015. Развитието на проекта се реализира с финансиране от Националния съвет за изкуствата, Сингапур и с подкрепата на TheatreWorks Singapur, danceBox, Kobe – Kyoto – Experiment, Център за движенчески изкуства „Attakkalari“, Бангалоре и Living Dance Studio, Пекин. Дигиталният архив на „Софтмашина“ е продуциран от de Singel internationale kunstcampus.

nac_eng_logo

 

Цени на билети: 10/ 8 лв. продължителност: 145 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Law Kian Yen

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin