2017 | Паралелна програма Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 12 юни, 19.00-21.35 ч.
ТРАВИАТА сателитна прожекция
FACEBOOK
TWITTER
МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК

ТРАВИАТА сателитна прожекция

автор: Джузепе Верди

либрето: Франческо Мария Пиаве

диригент: Никола Луизоти

постановка: Вили Декер

участват:
Соня Йончева (Виолета Валери), Майкъл Фабиано (Алфред Жермон), Томас Хемпсън (Жорж Жермон)

Соня Йончева представя за първи път своята невероятна интерпретация на обречената куртизанка Виолета Валери пред зрителите на Метрополитън: На живо от Ню Йорк, а заедно с нея е изгряващият американски тенор Майкъл Фабиано в ролята на нейния любовник Алфред. Томас Хемпсън пее една от своите най-добри партии – тази на Жорж Жермон, осъдителния баща на Алфред. На сцената на Метрополитън режисьорът Вили Декер възстановява своята, станала вече култова, постановка със звездите Анна Нетребко и Роландо Виясон, за която се носят легенди след Залцбургския фестивал през 2005 г. Сега на диригентския пулт е директорът на Операта в Сан Франциско Никола Луизоти.

След големите успехи на нюйоркска сцена като Мими, Джилда и Дездемона, Соня Йончева отново се превъплъщава в трагична оперна героиня. Виолета Валери се смята за върхова роля за всеки сопран заради неизчерпаемите вокални и драматични възможности, които дава. Младата българска оперна звезда вълнува с дълбочината и естествеността на интерпретацията си, в която не се притеснява да вложи и затрогваща искреност. Изчистената и стилизирана сценография на Волгфанг Гусман носи допълнителни предизвикателства за хора и солистите в Травиата.

Соня Йончева добавя името си към списъка от велики Виолети на сцената на Метрополитън. Джеймс Джордан, в-к „Обзървър“

Събитието се представя съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

MMF_logo1-2        america_for_bulgaria_logo_new_150

Цени на билети: 18/ 15 лв.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin