2019 | Програма Интермецо Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 07 юни, 20:00 ч.
ТРИБЮТ НА РЕЙ ЧАРЛС И СТИВИ УОНДЪР
FACEBOOK
TWITTER
ДЖАЗОРКЕСТЪР НА КОНЦЕРТГЕБАУ АМСТЕРДАМ & МАДЕЛИН БЕЛ

ТРИБЮТ НА РЕЙ ЧАРЛС И СТИВИ УОНДЪР

диригент Роб Хорстинг

КОНЦЕРТ С ГОЛЕМИТЕ ХИТОВЕ НА ДВАМА ЛЕГЕНДАРНИ МУЗИКАНТИ, ПРОМЕНИЛИ СВЕТА НА МУЗИКАТА

Кралският Концертгебау в Амстердам е единствената концертна зала в света, която поддържа джаз биг бенд заедно с класически състав. Години наред джазовият ѝ оркестър с главен диригент Денис Макрел има славата на един от най-добрите в Европа, открояващ се със собствен стил и високо качество. Той постига международна известност с неповторимите си сътрудничества с първокласни солисти.

Първото гостуване на Джазоркестъра на Концертгебау в България се организира съвместно от Международния театрален и Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със специален концерт с американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на големите хитове на две икони на R&B и поп музиката като Рей Чарлс и Стиви Уондър.

Маделин Бел навлиза на музикалната сцена в края на 60-те години и прави впечатляваща кариера между САЩ и Европа, и между стиловете госпъл, поп, соул и джаз музика. Тя покорява с богатството и дълбоката емоционалност на нейния глас. През 2003 г. в Обединеното кралство е удостоена с Наградата за цялостно творчество на Фондацията за музикално наследство заради изключителния ѝ принос към музикалната индустрия.

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Концертът се осъществява с подкрепата на Холандското посолство и на Air France KLM Delta Bulgaria.

Билети онлайн: тук

Цени на билети: 50, 40, 30, 20 лв. За учащи и пенсионери: 45, 35, 25, 15 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin