fbpx
2005 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 03 юни, 18.30 ч.
УВЕЛИЧЕНИЕ
FACEBOOK
БАЛЕТЛАБ – МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ

УВЕЛИЧЕНИЕ

хореография: Филип Адамс
сценография и осветление: bluebottle 3
композитор и dj: Линтън Кар

участват:
Джоан Уайт, Карлий Мелоу, Брук Стамп, Райън Лоу, Тим Харви

Основана през 1998 г. от хореографа и артистичния директор Филип Адамс, “БалетЛаб” е призната за една от най-новаторските и интересни австралийски компании за съвременен танц. В оригиналната си артистична програма “БалетЛаб” подлага на преосмисляне съвременната култура, стимулира сътрудничеството между артисти от различни области с цел да провокира диалог върху съвременния танц и хибридни артистични практики.
“Увеличение” е дебютната работа на трупата. Използвайки катастрофата като метафора за физически/психически разпад, хореографията изследва праговете на реакция на човешкото тяло под въздействието на звук, светлина и физически сблъсък. Изградена върху интервюта с жертви на катастрофа, наблюдения в болнично спешно отделение и Мелбърнската морга, композицията “увеличава” 1,6 секунди на “разпад” в момента на удара, когато времето застива.

“Увеличение” звучи като балет по готическа приказка… Вероятно най-доброто представление в града за тази година. “
Лий Кристофис, The Australian

БалетЛаб благодари на:
Международната програма на Art’s Victoria – Аманда Браун, Австралийски съвет по изкуства, International AMD – Julia Grayland, Orient Express Travel, Bluebottle 3, 3deep design, The Victorian College of the Arts, Посолствата на България и Румъния в Австралия и борда на БалетЛаб

Проектът е подкрепен от Австралийското правителство чрез финансиращи програми в областта на изкуството на Австралийския съвет:

logo_astrl   logo_artsvic

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin