2009 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | от 06 юни, 17.00 ч. до 09 юни, 17.00 ч.
25.03 | DUCTUS (езда на мъртви коне)
FACEBOOK
TWITTER
KINESTHETIC PROJECT, БАЛЕТ „АРАБЕСК”

25.03 | DUCTUS (езда на мъртви коне)

DUCTUS

идея: Мирослав Йорданов

хореография: Станислав Генадиев 

асистент хореограф: Виолета Витанова              

музика: Юрий Бонджуков                                                                                                                                                         

художник: Мирослав Йорданов

25.03

хореография и концепция: Виолета Витанова, Станислав Генадиев

музика: Георги Арнаудов

художник: Огняна Серафимова – Пенева, Мирослав Йорданов

участват:
25.03 Асен Наков, Даниела Иванова, Теодора Стефанова DUCTUS Асен Наков

Kinesthetic Project са група млади професионалисти и съмишленици, които вече имат няколко успешни спектакъла зад гърба си. Това са хореографите и изпълнителите Виолета Витанова и Станислав Генадиев, художникът Мирослав Йорданов, сценографът Огняна Серафимова-Пенева и културологът Диана Папазова.
Виолета Витанова и Станислав Генадиев правят пробив на сцената на съвременния танц през 2006 г. с мултимедийния танцов пърформанс „Имаго”, който им носи наградата на САБ „Икар” за дебют. Двамата завършват класически балет в Национално училище за танцово изкуство. Следват участия в международни продукции в Швейцария, Италия и др., както и на международни фестивали. Създават хореография и към театрални постановки, както и за спектакли на държавен балет „Арабеск”.
Танцовата миниатюра „25.03” е изградена по мотиви от романа „Змия и лилия” на Никос Казандзакис. Отличена е на международния конкурс „Маргарита Арнаудова” с награда на международното жури, награда за оригинална идея и оригинален танцов език. Изходна точка на солото „Ductus” е идеята за състояние на крайна привързаност на ездач, обсебен от образа на своя кон. То изследва превръщането на тялото в процес, в който представата за човека се разпада на съставни части и отделни функции, които търсят нови свързвания, формиращи други убежища на желанието.
„25.03″
„Спокоен съм, спокоен – саван се е разстлал връз душата ми, невидима ръка ме тласна и груб, чужд глас говори и заповядва вътре в мен… да избягам и да се скрия вдън горите, да легна на земята и да оставя сълзите си да се стичат, да се стичат за Теб, на Която беше писано да ме познаеш…“
Из „Змия и лилия“, Никос Казандзакис
„Ductus”
„Механични, но желани сближавания на две непримирими тела, които заедно формират един нов организъм, едно чудовищно тяло – вече не тяло на човек, вече не тяло на кон.”
Мирослав Йорданов

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin