fbpx
2021 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 04 юли, 19:00 ч.
БОКЛУК
FACEBOOK
Театър 199

БОКЛУК

от Елена Телбис

Режисьор: Ивайло Христов

Сценография и костюми: Марина Янева

участват:
Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Весела Бабинова

С дебютната си пиеса „Боклук“ актрисата Елена Телбис спечели шестото издание на конкурса за съвременна българска драматургия на Театър 199 през 2019 г. На негова сцена я поставя преподавателят на авторката – големият български актьор и режисьор Ивайло Христов.

„Боклук“ разказва за срещата на три сестри, отдавна разделени и с коренно различни съдби, които се събират в дома от детството си. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента на своята починала майка, те разкриват неизказвани преди преживявания и неподозирани страни на своите характери. Те осъзнават колко силни са невидимите нишки, които ги свързват.

Пиесата на Елена Телбис привлича вниманието на публиката със своя жив и динамичен диалог. С хумор и разбиране тя показва емоционалните течения, скрити под повърхността във взаимоотношенията на трите сестри в едно семейство. Деликатната режисура на Ивайло Христов позволява на трите талантливи актриси да представят своите героини много достоверно и с внимание към психологическия детайл.

Награда „Икар“ 2021 за най-добър спектакъл и за драматургичен текст, номинация за наградата „Икар“ 2021 за водеща женска роля (Светлана Янчева)

Награда „Аскеер“ 2021 за съвременна българска драматургия, за водеща женска роля (Анастасия Лютова) и за най-добро представление

Номинация за „Аскеер“ 2021 за режисура (Ивайло Христов)

 

20:45 ч. Фоайе, I балкон

СРЕЩА С ТВОРЧЕСКИЯ ЕКИП

Модератор: Камелия Николова

 

Цени на билети: 20, 15, 12 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Елена Ненкова

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin