2016 Театрална работилница Сфумато | 14 юни, 19.00 - 20.00 ч.
ДОМ
INSTAGRAM
FACEBOOK
MARRAFA vzw – БРЮКСЕЛ, БЕЛГИЯ

ДОМ

Автори и изпълнители: Луис Марафа, Петра Ван Гомпел, Антонио Кабрита, Марсиа Лиу, Хлои Бийлевер
Оригинална музика: Луис Марафа
Светлини: Орасио Фернандес, Луис Марафа
Допълнителна музика: Олафур Арналдс, Hauschka
Продукция: Луис Марафа
Ко-продукция с Culturgest, O Espaço Do Tempo
С подкрепата на GC Wolubilis, TAKT’Dommelhof, StairCase.studio BXL

Продукцията е част от селекцията на международната танцова платформа AEROWAVES на двайсетте обещаващи хореографи за 2016 г.

Какво е да се почувстваш „у дома“? Представата за „дом“ може и да е парадоксална – в спомените ни домът е едно устойчиво място, но с времето цветове му избледняват и забравяме детайлите. Тeлата ни се адаптират към нови места и правила – любопитството ни движи напред. „Дом“ се занимава с всички тези идеи и се основава на опита на петимата танцьори. Представлението създава детайлен, жив и ритмичен танцов език на фона на пулсиращата и натрапчива звукова среда, композирана от хореографа. След гостуването на „Дистанция“ на компания MARRAFA vzw на Световен театър в София 2015, българската публика има възможност за среща с най-новото представление на Луис Марафа.

Роден в Германия, Луис Марафа израства в Евора, Португалия. Завършва танцовото училище в Лисабон. Премества се в Брюксел, където през 2012 г. основава танцовата компания „MARRAFA vzw” заедно с белгийската танцьорка Петра Ван Гомпел, както и танцовото студио „StairCase.studio”. Изявява се като хореограф, танцьор, композитор и филмов режисьор, вдъхновявайки се от заобикалящата го среда, непосредствените преживявания и различията между културите. Негови работи са отличавани на редица форуми за видео и танц.

Билети онлайн

Платформата AEROWAVES, подкрепена от програма „Творческа Европа“ на ЕК, се представлява в България от Дерида денс център като част от Календара на културни събития на Столична община за 2016 г.

PrintDDC_LogoLogo_SF_cvetno

 

 

Цени на билети: 10/8 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Catarina Veiga

За Медии:

INSTAGRAM
FACEBOOK
WordPress Video Lightbox Plugin