2018 Театър Азарян | 08 юни, 20.00-21.00 ч.
ПЛАНИНАТА ЧИРЧЕО
FACEBOOK
TWITTER
Ле Супличи – Болоня, Италия

ПЛАНИНАТА ЧИРЧЕО

Концепция и хореография: Фабрицио Фавале

Оригинална музика: Даниела Кативели

Друга музика: Sigur Ros, Mountains, On, Alex Somers, Windy&Carl

Танцьори: Даниеле Бианко, Винченцо Копучо, Андреа Дел Бианко, Фабрицио Фавале, Франческо Леоне, Кенджи Мастуяма, Мирко Папарусо, Стефано Роведа, Даниеле Салвито

Хипнотична хореография от „поета на танца“ Фабрицио Фавале  

Планината Чирчео в Италия при Тиренско море е митично пространство, в което Одисей и неговите спътници се изправят срещу магьосницата Цирцея. Способността й да преобразява хората и променящите се води на морето са основен източник на вдъхновение на Фабрицио Фавале. Девет забележителни танцьори потъват в мистично пространство и се завихрят в чувствен, хипнотичен танц. В неопределеността между съзнанието и фантазията, деня и нощта, те сякаш проговарят на езика на бурното море. Фабрицио Фавале и Андре Дел Бианко създават на живо въздействащи звукови и визуални ефекти с промени в осветлението, цветовете и плътността на атмосферата. Те привнасят различни естествени елементи като вулканични останки, ледени блокове, скали, животински фигури и пораждат образи, които пресрещат световете на архаиката и високите технологии.

Наричат италианския танцьор и хореограф Фабрицио Фавале „поет на танца“. През 2011 г. той е удостоен с Почетен медал на президента на Италия за хореографски талант. Неговата  компания „Ле Супличи“ гостува на престижни форуми, сред които са Венецианското биенале, Единбургският фестивал и Международното танцово биенале в Лион.

Копродукция: Френски национален театър за танц „Шайо“ (Франция)/ Klm/ Kinkaleri – Le SuppliciMK (Италия)

Продукцията се представя с подкрепата на Министерство на културата и културното наследство, Област Емилия – Романя, Фонд за танц/ Област Емилия – Романя и Италианския културен институт в София.

Билети онлайн: тук

iic_new_logo

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Alfredo Anceschi, Gino Rosa

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Video Lightbox Plugin