2018 Народен театър „Иван Вазов“ | 18 юни, 19.30-22.15 ч.
19 юни , 19.30-22.15 ч.
ВЛАСТ И СЪПРОТИВА
FACEBOOK
TWITTER
Шаушпил Хановер в копродукция с Дойчес театер Берлин, Германия

ВЛАСТ И СЪПРОТИВА

от Илия Троянов

режисура и сценография: Душан Давид Парижек

костюми: Камила Поливкова

драматизация: Юдит Герстенберг

участват:
Самуел Финци, Сара Франке, Хенинг Хартман, Маркус Йон

„Власт и съпротива“ е сериозен и впечатляващ роман… Съчетан на сцената с актьори, които мощно и внимателно работят със своите образи, резултатът е наистина респектиращ. Nachtkritik.de

Представлението е театрална версия на известния едноименен роман на Илия Троянов. То разгръща историческа панорама, която обхваща повече от половин век и показва процесите в България по време на тоталитаризма и в годините на преход. Архивните документи се съчетават с личните истории на знакови образи от времето. Силен политически и актьорски театър, който се вписва в актуалната дискусия за разбулването на истината за близкото минало.

„Власт и съпротива“ е сред високо оценените представления на изминалия театрален сезон в Германия. За съставянето на неговата романова основа писателят Илия Троянов близо 20 години прави проучвания, провежда интервюта със свидетели на времето и изследва документи от периода. Излязлата през 2015 г. в Германия книга се нарежда сред 20-те номинирани за немскоезичен роман на годината. На сцена я поставя чешкият режисьор Душан Давид Парижек, който работи активно в Германия, Швейцария и Австрия и се е утвърдил като едно от интересните лица на съвременния немскоезичен театър.

 На немски език със субтитри на български.

Представянето на продукцията се осъществява съвместно с Гьоте-институт България.

Онлайн билети: тук

продължителност: 165 мин. /с антракт/

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Katrin Ribbe

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Video Lightbox Plugin