fbpx
2016 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 09 юни, 19.30 - 21.30 ч.
КАВКАЗКИЯТ ТЕБЕШИРЕН КРЪГ
FACEBOOK
TWITTER
ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА, ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТОЯН БЪЧВАРОВ” - ВАРНА

КАВКАЗКИЯТ ТЕБЕШИРЕН КРЪГ

от Бертолт Брехт
превод: Константин Илиев
постановка: Маргарита Младенова
сценография: Ивайло Николов
костюмография: Ива Гикова
музика: Асен Аврамов
участват: Стоян Радев, Гергана Плетньова, Георги Богданов, Николай Кенаров, Даниела Викторова, Биляна Стоева, Ина Добрева, Антонио Угрински, Пламен Димитров, Валери Вълчев, Алекс Маринков, Николай Маринков

„Днес отново е време за Брехт“, заявява режисьорката Маргарита Младенова и след „Господин Пунтила и неговият слуга Мати“ (2014/15) от големия немски театрал, тя поставя друга негова известна и значима пиеса – „Кавказкият тебеширен кръг“. Преплитайки различни времена и гледни точки, тя се занимава с голямата тема за добротата и то през една древна история. Историята за момичето Груша, което не може да остави едно забравено дете и заради него се отказва от всичко за себе си. През нея „Кавказкият тебеширен кръг” пита възможно ли е да си добър и да живееш добре. Каква е цената за това? Какво означава да си добър и да вършиш добро – най-трудното за човека? В това изследване на прости истини зад сложни въпроси в представлението се откроява силният актьорски състав на Варненския театър.

Маргарита Младенова е сред най-оригиналните и утвърдени имена на съвременния български театър. Автор е на над 150 постановки за драматичен театър, телевизия и опера из големите театри в София и из страната, и е носител е на всички национални награди. От 1989 г. е директор на Театрална работилница „Сфумато“, която съосновава заедно с режисьора Иван Добчев като „територия за театрални търсения и изследвания” и постига широко международно признание. От 1972 г. преподава актьорство и режисура в НАТФИЗ.

Номинация за наградата Икар 2016 на САБ за режисура за Маргарита Младенова и главна мъжка роля за Стоян Радев.
Номинация за „Аскеер“ 2016 за сценография на Ивайло Николов, за костюмография на Ива Гикова и за театрална музика на Асен Аврамов.

Цени на билети: 15/12/10/8 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Росен Донев

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin