fbpx
2021 | Основна програма - Българска селекция Държавен куклен театър – Варна | 06 юли, 18:00 и 20:30 ч.
БИВШАТА МИС НА МАЛКИЯ ГРАД
FACEBOOK
Младежки театър „Николай Бинев“

БИВШАТА МИС НА МАЛКИЯ ГРАД

от Мартин Макдона

Превод: Мариана Мелнишка

Режисьор: Владимир Люцканов

Сценография: Венелин Шурелов

Костюмография: Елица Георгиева

участват:
Искра Донова, Станка Калчева, Николай Луканов, Николай Владимиров

В малка къща в планинското ирландско градче Лийнан, 40-годишната Морийн живее със своята обсесивна и манипулативна майка Мег, която се нуждае от ежедневни грижи. Във водовъртежа на болезнените взаимоотношения, белязани от битки за надмощие, вечно недоволство и непрестанния дъжд, Морийн мечтае да напусне дома си завинаги. Когато среща неочаквания ухажор Пато Дули, тя се осмелява да мечтае за по-добър живот. Майка ѝ Мег обаче има много по-различни планове…

„Бившата мис на малкия град“ е първата пиеса на британския драматург с ирландски произход Мартин Макдона. Тя излиза през 1996 г. и постига бурен успех, а авторът се превръща в един от най-интересните съвременни драматурзи, киносценаристи и режисьори ( „В Брюж“, „Три билборда извън града“). Макдона обича да се заиграва със стереотипите в драматургичните жанрове като трилъра и мелодрамата и иронично да ги преобръща. Основен мотив в неговото творчество е насилието в човешките взаимоотношения. Режисьорът Владимир Люцканов поставя „Бившата мис на малкия град“ заедно с талантливия и убедителен актьорски състав като спектакъл за отношенията между хора, които търсят светлината в тунела.

Номинация за наградата „Икар“ 2021 за поддържаща мъжка роля (Николай Луканов)

Номинация за наградата „Аскеер“ 2021 за костюмография (Елица Георгиева), водеща женска роля (Искра Донова и Станка Калчева), както и за най-добро представление.

Цени на билети: 20, 15 лв. продължителност: 105 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Гергана Дамянова

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin