fbpx
2021 | Основна програма - Международна селекция, Програма Интермецо Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 09 юли, 20:30 ч.
ФЛАМЕНКО: ВЪЗРАЖДАНЕ
FACEBOOK
Фламенко Балет Барселона – Испания | Програма ИНТЕРМЕЦО

ФЛАМЕНКО: ВЪЗРАЖДАНЕ

Режисура и хореография  Давид Гутиерес

Музика Atrapado en el Tiempo

Сценичен директор Патрисия Гутиерес

Музикален директор Тете Кастила

Драматургия Un Tiempo Nuevo para el Flamenco

Сценография, осветление и звуков дизайн Оскар Васкес

Мениджмънт Flamenco Agency

 „Фламенко: възраждане“ е продукция на прочутата компания Фламенко Балет Барселона.  Динамичният спектакъл съчетава страстно испанско фламенко с джаз и съвременен танц на фона на спираща дъха музика на живо. Спектакълът демонстрира по вдъхновяващ начин усещането за свобода, което движението носи. Танцьорите и музикантите поддържат интензивен диалог с публиката и я увличат в действието. Умелото преплитане на цветове, ритъм, енергично изпълнение и символни значения превръщат „Фламенко: възраждане“ в произведение на изкуството.

Давид Гутиерес е признат за един от новаторите в света на фламенкото днес. През 2010 г. ЮНЕСКО обявява този характерен испански танц за част от световното нематериално културно наследство. Давид Гутиерес основава Фламенко Балет Барселона през 2017 г. като международна компания, която се стреми да популяризира наследството на испанския танц и да го продължава в съвременността в диалог с други форми. Неизчерпаемата енергия и изключителното изпълнение на Гутиерес и неговите танцьори завладяват зрителите по цял свят.

 Гостуването на спектакъла се осъществява с подкрепата на Институт-Сервантес, София.

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива с  Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

flamencoagency-logologo-cervantes-30-anoslogo-embajada

 

 

logo_mmf

 

Цени на билети: 25, 20, 15 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Flamenco Agency

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin