2018 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | от 11 юни, 18:00 ч. до 14 юни, 18:00 ч.
продължителност: 120 мин.
ХЕНРИ IV
FACEBOOK
TWITTER
Театрално-музикален продуцентски център| Драматичен театър „Ст. Бъчваров“

ХЕНРИ IV

автор: Луиджи Пирандело

постановка, сценична версия и музикална картина: Лилия Абаджиева

сценография, костюми и мултимедия: Васил Абаджиев

участват:
Стоян Радев, Веселина Михалкова, Цветина Петрова, Ненчо Костов, Симеон Лютаков, Васил Ряхов, Пламен Димитров, Станислав Кондов, Константин Соколов

Режисьорът Лилия Абаджиева е изградила разпознаваем стил, чиято запазена марка са ярки визуални картини, експресивна актьорска игра и емоционален колаж от знакови литературни текстове. „Хенри IV“ от един от най-оригиналните италиански автори Луиджи Пирандело, Нобелов лауреат за литература, е най-новата й постановка на сцената на Варненския театър. Спектакълът разказва историята за мнимото полудяване на един безименен герой, който се представя за английския крал Хенри  IV. Неговото семейство и приятели се включват в своеобразната му игра на „театър“, докато не разберат, че всъщност той отдавна симулира своята лудост като форма на бягство от непрекъснато променящия се свят. Този „Хенри може да бъде всеки от нас“, смята Лилия Абаджиева и пресъздава на сцената поетичен и игрови свят, в който различни реалности се преплитат като в сън.

Номинация за наградата „Аскеер“ 2018 за сценография и костюмография (Васил Абаджиев)

 

Цени на билети: 15, 12, 10, 8 лв. продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Иван Абаджиев

FACEBOOK
TWITTER