2014 | Шоукейс Галерия „Графит” | 08 юни, 21.30 ч.
MAYDAY
FACEBOOK
TWITTER
ТАНЦОВА КОМПАНИЯ „ДЕРИДА ДЕНС”

MAYDAY

идея и хореография: ЖИВКО ЖЕЛЯЗКОВ

сценография: РАЛИЦА ЗОРТЕВА     

музика: ИВАН ШОПОВ (COOH/BALKANSKY)

видео среда: ПОЛИНА СТОЯНОВА (JO IYAA)

репетитор: МАРИЯ ГЕЗЕНЧОВА

мениджър продукция: АТАНАС МАЕВ

участват:
МИЛЕНА ВИДЕНОВА, ПЕТЯ МУКОВА И ФИЛИП МИЛАНОВ

Mayday е международно приетият сигнал за призив за помощ в бедствена ситуация. Танцовият спектакъл като детективска лупа уголемява форми на комуникационния хаос в съвременната динамична  конкурентна среда. Навлизането на технологиите в ежедневието помага да обменяме информация, въпреки разстоянията помежду ни.  В мултимедийния пърформанс „Mayday“ обмяната на съобщения е непрестанна, но и това не е гаранция за спасение от  „аварийна ситуация”. Представлението носи характерния почерк на танцова компания „Дерида Данс”, чийто хореограф Живко Желязков разви през последните години разпознаваем стил от енергичен и динамичен танц, изследващ възможностите за взаимодействие с новите технологии. За тази цел той въвлича в продукцията интересни визуални и музикални артисти.

Живко Желязков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Специализира режисура за танцов театър и съвременна хореография във “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Работи с балет „Арабеск” като гостуващ хореограф. Съосновател и артистичен директор е на компанията „Дерида Данс”, както и на първия център за съвременен танц в България Derida Dance Centеr. Хореограф и режисьор е на редица танцови постановки.. Представленията му “ARTeFACT” и “Monocrossing” са номинирани за наградата „Икар“ за съвременен танц и пърформанс.

„Дерида Данс” работи за разширяване полето на съвременния танц в България, като привлича артисти от Европа и Азия за реализиране на съвместни проекти. Компанията осъществява и инициативи и резиденции, съдействащи за професионалното развитие на танцьори на свободна практика.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin