fbpx
2021 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 02 юли, 19:00 ч.
НЯМА ДА ПЛАТИМ! НЯМА ДА ПЛАТИМ!
FACEBOOK
Театър „София“

НЯМА ДА ПЛАТИМ! НЯМА ДА ПЛАТИМ!

от Дарио Фо

Режисьор: Теди Москов
Художник: Свила Величкова
Композитор: Антони Дончев

участват:
Мила Банчева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Пламен Манасиев, Сава Пиперов, Юли Малинов, Юлиян Рачков

Дарио Фо (1926–2016) е театрален режисьор, актьор, комик и е сред най-популярните и поставяни италиански драматурзи от втората половина на 20. век, носител на Нобелова награда за литература. Много от неговите пиеси разчитат на актьорска импровизация и препращат към традицията на италианската комедия дел арте. Пиесите му са преведени на над 30 езика и са поставяни по целия свят. Драматургията му е добре позната и в България.

„Няма да платим! Няма да платим!“ е може би най-известната пиеса на Дарио Фо. Тя е написана през 1974 г. като фарс, в който жителите на един квартал се вдигат на бунт срещу непрекъснато увеличаващите се цени в местния магазин. Можеш да си вземеш от магазина каквото си поискаш. Такава мълва тръгва из квартала и хората вкупом щурмуват супермаркета … Режисьорът Теди Москов създава авторска версия на пиесата в характерния за него игрови театър с много гротеска, клоунадни сцени, комични ситуации и абсурдни сблъсъци.

„Ще видите едно от най- смешните ми представления, изпълнено превъзходно от едни от най-смешните артисти, с които съм работил.“  Теди Москов

Номинация за наградата „Аскеер“ за поддържаща женска роля (Неда Спасова), поддържаща мъжка роля (Николай Върбанов) и за музика (Антони Дончев)

Цени на билети: 20, 15, 12 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Стефан Н. Щерев

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin