fbpx
2016 | Шоукейс G 10 | 04 юни, 20.30 - 22.30 ч.
05 юни , 16.00 - 18.00 ч.
POST-EVERYTHING
FACEBOOK
МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „ТЕАТЪР“ НА УНИВЕРСИТЕТ ТАУСЪН – БАЛТИМОР, САЩ и SUBHUMAN THEATRE – СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

POST-EVERYTHING

концепция: Венелин Шурелов (SubHuman Theatre)
дизайн костюми: Елица Георгиева, Венелин Шурелов
реализация и изпълнение: Студенти от магистърска програма „Театър“ (Университет Таусън): Кори Хенеси, Кевин Бекър, Рейчъл Томас-Леви, Ребека Лейн, Сара Бърн/Наоко Маешиба, Зак Требино

Пърформанс-инсталация
(може да се влиза по всяко време след начало на представлението)

Благодарности на Филип Арно, Наоко Маешиба, Тавиа Ла Фолет

Пърформанс-инсталацията Post-Everything представлява театрално, визуално, психическо и научно изследване на произхода, смисъла и значението на човешкия копнеж, в контекста на едно „пост-всичко“ (Post-Everything) общество, където границите между човек и технологии са размити. Тя потапя посетителите в своя магичен свят, обитаван от шест мистериозни, изфабрикувани, архетипни персонажа. Посетителите могат свободно да преминават от един към друг или да седнат до някой от тях, сливайки се с неговото трансцедентно пространство и циклични действия.

Post-Еverything е проект на българския сценограф и визуален артист Венелин Шурелов, реализиран съвместно с костюмографа Елица Георгиева и студенти от магистърската програма „Театър“ в Университета Таусън, Балтимор, САЩ.

Венелин Шурелов е сценограф и визуален артист. Той е съосновател на магистърската програма „Дигитални изкуства“ към Националната художествена академия, в която и преподава. Част е от кураторския екип на Международния фестивал за дигитални изкуства „ДА Фест“. Основател е и на международния артистичен колектив Subhuman Theatre (2004). В работата си се занимава с декодиране на езика на съвременните митове и тяхното трансформиране в нови произведения; с пресичането между човека и технологиите, с човешкото и нечовешкото като субпродукт на социалната, политическа, икономическа и културна ситуация. Театърът и пърформансът играят главна роля в работата му, която включва също и рисунки, интерактивни инсталация, дигитални технологии, видео и теория на изкуството. Негови творби са представяни в различни контексти, изложби и фестивали в България и чужбина. Отличаван е с Наградата „Икар“ за най-добра сценография, с наградата на „М-тел” за съвременно българско изкуство и др.

tulogo_c-r        LOGO_SHT_011

 

продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Канджи Такено / Венелин Шурелов

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin