2018 | Паралелна програма Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 14 юни , Зала 1, 19:00 ч.
БОХЕМИ
FACEBOOK
TWITTER
Метрополитън опера на живо от Ню Йорк | Програма Интермецо

БОХЕМИ

от Джакомо Пучини

либрето: Луиджи Илика и Джузепе Джакоза

диригент: Марко Армилиато

постановка и сценография: Франко Дзефирели

костюми: Питър Джей Хол

осветление: Гил Уекслър

участват:
Соня Йончева (Мими), Сузана Филипс (Мюзета), Майкъл Фабиано (Рудолф), Лукас Мийчъм (Марсел), Алексей Лавров (Шонар), Матю Роуз (Колин), Пол Плишка (Беноа/Алсиндор)

Една от най-популярните и обичани оперни творби отново е в афиша на Метрополитън в класическия прочит на легендарния Франко Дзефирели от 1981 г. Впечатляващата сценография, също дело на режисьора, е от важните аспекти на тази пъстра и увлекателна постановка.

За българската част от многомилионната аудитория на програмата „Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк“ голямото вълнение е от завръщането в ролята на Мими на оперната дива Соня Йончева, направила фурор именно там, с дебют само 5 седмици  след раждането на сина й през 2014 г. След общата им работа в „Травиата“ през миналия сезон, сега Йончева отново ще си партнира с Майкъл Фабиано в ролята на Рудолф.

Историята на влюбените бохеми, търсещи мястото си под слънцето в бързо променящия се свят в началото на XIX век, е безсмъртна и изпълнена със страсти. Радост и тъга, любов и ревност, близост и болка – това е емоционалната реалност в Париж, люлка на изкуствата през вековете.

Соня Йончева даде всичко от себе си. И това проработи: Мими никога не е изглеждала по-истинска. Opera Online

На снимката: Соня Йончева (Мими)

Програма Интермецо е съвместна инициатива с Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Събитието се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

 

america_for_bulgaria_logo_new

Цени на билети: 18, 15 лв. продължителност: 196 мин. (с 2 антракта)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ken Howard

FACEBOOK
TWITTER