2017 | Основна програма - Международна селекция Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 08 юни, 20.30 ч.
DESPLANTE
FACEBOOK
TWITTER
Едуардо Гереро - Испания

DESPLANTE

танц: Едуардо Гереро

вокал: Мануел Сото

китара: Хавиер Ибанес

звуков и светлинен дизайн: Феликс Васкес

Съвременен фламенко спектакъл на новата звезда на испанския танц

Първа награда в категорията „Desplanteна международния фестивал за фламенко „Минас де ла Унион“ в  Мурсия, Испания и награда на публиката на фламенко фестивала Festival de Jerez 2017.

 “Desplante“ е интимен, драматичен и въздействащ фламенко спектакъл, който комбинира различни видове от характерния испански танц в майсторското изпълнение на една от новите звезди на фламенко сцената – Едуардо Гереро. Desplante e от множеството видове йамада във фламенкото – знак, който танцьорът дава на певеца и китариста за предстояща смяна в ритъма. Със своя ярък индивидуален почерк и интензивно присъствие, Гереро извлича същността на фламенкото и му придава съвременна форма. Той е придружен от безупречния глас на Мануел Сото и красивото звучене на китарата на Хавиер Ибанес, които създават истинска наслада за сетивата. С „Desplante“ Едуардо Гереро показва същността на фламенкото с нова сила и усъвършенстван стил, който допринася за развитието на този танц, обявен от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство. Спектакълът е създаден специално за един от най-значимите фестивали за фламенко „Минас де ла Унион“ в Мурсия.

Едуардо Гереро започва да танцува фламенко още на шестгодишна възраст Кадис и задълбочава обучението си при легендите на испанския танц като Антонио Каналес, Манoло Марин и др. Той учи в Консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен танц при Дейвид Грийнал и по класически танц при Монсерат Марин. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко хореографи и изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и други и е отличаван с престижни награди. Едуардо Гереро танцува на водещи сцени в Испания и по света, включително на сцената на Болшой театър в Москва, в Музея Гугенхайм в Ню Йорк и др.

“Desplante“ се представя съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Посолството на Испания в София и на Институт Сервантес – София.  

Logo-Embajada-nuevo

logo_IC_sofia_fondo_blanco   MMF_logo1-2

Цени на билети: 15/ 12/ 10 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Marjon Broeks

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin