fbpx
2021 | Паралелна програма Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 01 юли, 17:30 ч.
ИЗЛОЖБА: ТЕАТЪРЪТ – ТОВА СЪМ АЗ
FACEBOOK
Международно триенале на сценичния плакат

ИЗЛОЖБА: ТЕАТЪРЪТ – ТОВА СЪМ АЗ

Всеки спектакъл има автори, актьори и зрители.

Какви сме ние – създатели, участници, изпълнители или наблюдатели ?

Каква е ежедневната ни игра; каква е сцената, на която се развива действието и какъв е театърът, в който протича животът ни?

Въпросите, провокирани от темата са много, а отговорите – още повече и различни.

„Театърът – това съм аз“ е дългосрочен проект на Международното триенале за сценичен плакат – София.  Инициативата започва през 2000-та година с инсталация-пърформънс на сцената на зала №1 на НДК. През 2009 г. Триеналето организира едноименна международна плакатна акция, в която след лични покана се включват автори от 23 страни. Те се представят в специален раздел на неговото издание през 2010 г.

През 2021 г. Международното триенале се връща към темата с нови попълнения в колекцията – дело на актуални съвременни български плакатисти. Избрана част се представя в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Тя може да бъде видяна върху оградата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” от 1 до 15 юли.

Събитието е част от едногодишната програма „Образ и подобие“, чиято цел е да върне стойностния плакат в градската среда, която Триеналето осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

www.triennial.orbitel.bg

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin