2018 | Основна програма - Международна селекция Алтернативно пространство | 06 юни, 14:00-16:50; 18:00-20:00 (вход на всеки 10 мин.) ч.
07 юни , 14:00-16:50; 18:00-20:00 (вход на всеки 10 мин.) ч.
PURE|ReaImagination
FACEBOOK
TWITTER
Християн Бакалов (България/Белгия)

PURE|ReaImagination

перформативна инсталация

Концепция, реализация, музика: Християн Бакалов

Асистент и изпълнение: Татяна Петрова, Демир Бериша

Продуценти: ArtEast Foundation, Workspacebrussels

Ко-продуценти: wpZimmer , Fabrika 126/ София


Локация: СОУ „Климент Охридски“

Християн Бакалов е съвременен танцов артист, който от 2009 г. има активно присъствие на международната сцена и е участвал в представления на световноизвестни хореографи като Иво Димчев, Ян Фабр, Жером Бел и др. От 2014 г. той разработва трилогия от т.нар. имерсивни (от лат.: потапящи) инсталации „Eternia”, вдъхновена от концепцията на Спиноза за „вечност“. Те въвеждат посетителите в поетична вселена, която възниква за всекиго поотделно в поредица от различни провокации за сетивата като допир, движение, светлинни и звукови ефекти. Инсталацията „PURE/ ReaImagination“ е изградена като своеобразна разходка. Тя фино изследва как въображението и историите, които създаваме за света около нас, въздействат на нашите възприятия за реалността и на отношенията между „Аз“ и „Другия“.

Посещението на инсталацията започва на всеки 10 минути пред входа на Драматичен театър – Основна сцена при закупен билет.
Преживяването е уникално за всеки посетител и продължава 45 мин.

„PURE/ Realmagination“ e aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс. Приключение, даващо възможност на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора – артисти , аматьори, млади и по-възрастни ! ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ ЗА НЕГОВАТА ПОДГОТОВКА И ПРОВЕЖДАНЕ.

За да станете част от уникалния артистичен “паркур” „PURE /Realmagination“ като доброволец и за повече информация относно часовете на репетиции и спектаклите, присъединете се към Фейсбук събитието Участвай в Pure и изпратете съобщение!

Без възрастови ограничения и изисквания за специална физическа подготовка или опит в изкуството.

СОУ „Климен Охридски“ се намира на ул. „Михаил Колони“ 10. Билети на касата на ДТ “Ст. Бъчваров“ – Варна.

 

Цени на билети: 8 лв. продължителност: 45 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin