2007 | Основна програма - Международна селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 04 юни, 20.00 ч.
REAL LIFE WRONG
FACEBOOK
TWITTER
Танцова компания Йожеф Трефели - Женева,Швейцария

REAL LIFE WRONG

концепция и хореография: Йожеф Трефели
асистент-хореограф: Мадлен Пиге
сценография, светлинен дизайн и видео: Свен Крете
осветление: Паскал Бурже
видео-образи: Ваня Айон, Зоя Анастасова
звук: Фредерик Жарабо Оберсон

участват:
Йожеф Трефели, Мадлен Пиге

Началото на проекта “REAL LIFE WRONG” идва от покана на Асоциация за съвременен танц – Женева, която се обръща към трима хореографи да създадат нови и оригинални танцови откъси. По-късно целият спектакъл е създаден с подкрепата на Festival le Printemps на Teatre du Galpon, Женева 2006.

Йожеф Трефели – бивш член на изключително популярната швейцарска трупа за съвременен танц „Алиас”, започва проекта с въпроса „как може танцът да издава тайни – малките тайни, които ни правят такива, каквито сме? Каква би могла да бъде природата, динамиката и силата на тези ежедневни тайни?” Той създава “REAL LIFE WRONG” като история за превратните моменти в живота на една двойка. Заглавието може да се преведе свободно като „има нещо нередно в истинския живот”. Всичко започва от първоначалната среща – съблазняването, за да се премине през малките радости и неравности на съвместното живеене. Историята на двойката се развива на фона на наивистични видео-декори от ежедневието, а хореографията, която изгражда отношенията между двамата, достига неочаквани форми. С много хумор и ирония танцьорите пресъздават илюзиите, фантазиите и реалностите на една обикновена любовна история.

Човек не може да има пълна власт върху етапите на любовта, върху любовния дискурс: ритуалите на съблазняване, самотата, умопомрачението от любов, откриването на другия, секса, фантазиите, интимните тайни. Да се сблъскаш с тайните на другия (от най-странните до най-абсурдните и почти религиозните) е опасно начинание. Двамата влюбени от спектакъла понасят последствията, когато взаимно разкриват своите най-лоши страни пред публиката.
Йожеф Трефели

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin